2023-04-15 90 瀏覽
💡必試手工意粉Pici係一間好有氣氛嘅意大利餐廳,以新鮮製造手工意粉聞名,今次就嚟到將軍澳嘅分店,半開放式設計,帶點復古英倫風,仲可以帶埋寵物黎chill下,享受一個美好的晚上。今次就叫左佢地的testing menu ($290 / person) 可選: Starter x 人數 Pasta x (人數+1 ) 甜品x 人數🍽 吞拿魚牛油果他他呢個係店員推介比我地,吞拿魚刺身與牛油果非常相夾,而且仲有酸洋蔥絲,再混合左少少Wasabi的味道,凍食,岩曬而家咁熱天氣,好開胃。🍽焗流心芝士煙燻火腿,迷迭香蜂蜜🧀🐖呢個好特別,芝士超級濃郁,火腿帶點鹹香,但混合左香蜂蜜,甜甜地,岩岩好中和左鹹香的呼味道,推介!!🍽辣豬肉煙燻水牛芝士意大利雲吞🐂意大利雲吞皮薄適中,表面佈滿水牛芝士碎,而且好特別咁添加少少辣油,所以食個陣帶點辣辣地,好特別,而雲吞餡入面味道較濃。🍽意式辣肉貓耳朵麵呢個係店員佢介紹話佢至愛🤣貓耳朵麵好特別,幾有咬口,會偏硬少少,加埋辣肉腸都幾香口,而且個醬汁好好味,令到成個麵味道提昇左。🍽皇帝蟹肉黑細麵🦀蕃茄汁好濃厚,配皇帝蟹肉以及竹炭細扁麵,味道好突出,有好多蟹肉碎及3舊蟹肉
💡必試手工意粉

🍽 吞拿魚牛油果他他

🍽焗流心芝士煙燻火腿,迷迭香蜂蜜🧀🐖

🍽辣豬肉煙燻水牛芝士意大利雲吞🐂

🍽意式辣肉貓耳朵麵

🍽皇帝蟹肉黑細麵🦀
蕃茄汁好濃厚,配皇帝蟹肉以及竹炭細扁麵,味道好突出,有好多蟹肉碎及3舊蟹肉係面,而且加入左好多胡椒粒,令到味道更突出。

🍮 提拉米蘇
好綿滑的口感,上層嘅芝士超creamy,蛋糕咖啡味適中,就算食曬成個都唔會覺得甜膩。

🍮 意式奶凍
奶凍好軟滑及香,表面加左酸甜的紅莓醬,令到味道更突出。