2020-07-21 326 瀏覽
每次小編放工放學時間經過太安樓既時候,都見到呢間小食店大排長龍。今日夜少少行過,難得撞岩條龍比較短,就諗住買泥試下。魚蛋($6)、牛柏葉($10)呢度賣既野得六樣,非常精簡:齋、魚蛋、腸仔、芝士腸、牛丸同牛柏葉,全部都係配搭自家製既沙嗲汁。小編叫左魚蛋同牛柏葉,不得不讚個汁好高質素,香口得泥辣度適中;牛柏葉算係大份,口感十足,老闆可能知道咁大串食既時候比較困難,所以一串剪開左幾舊,非常貼心。另外,處於疫情期間,小編亦不得不提衛生情況。呢間小店門口放左一支酒精消毒液俾有需要既客人使用,又寫明抗疫期間唔會服務唔戴口罩既人士,令食客排隊既時候更加安心。總括而言,我覺得呢間小食店相當值得推薦。如果各位想食,可以避開下晝5至7點既繁忙時間,應該唔洗排咁耐。

魚蛋($6)、牛柏葉($10)

2020-06-21
5 分鐘 (堂食)