2018-03-15 286 瀏覽
早兩日喺Facebook見到有個朋友share左一張相,係食一個氫氣球嘅甜品,覺得幾得意所以就問咗佢拎地址今日過嚟試吓原來就係荃灣廣場隔離非常方便餐廳環境幾舒適,座位夠闊落,而且仲有室外位置可以選擇餐廳提供嘅菜式都幾特別,好多自創嘅菜式,而且黑板上面寫咗廚師推介/每日精選可以參考蟹肉三文魚明太子醬賣相好似花之戀中間個醬味道夠濃郁又唔會咸,而且一粒粒明太子增加口感,三文魚夠新鮮南瓜忌廉濃湯好足料既南瓜湯味道唔會太甜,每一啖都有濃郁南瓜味+滿滿既南瓜蓉,份量都幾多紅蝦蒜蓉意粉兩隻大紅蝦,餐廳好細心,中間已去殻,蝦肉爽口彈牙,加上煎過,所以好夠味意粉辣辣地,比較乾身海南雞咖喱糯米飯好可愛ar~隻雞好似紮咗2條辮咁除咗雞腿外,其他已去骨,非常方便餐廳加咗好多香料去醃個雞,所以好香好夠味,不過肉質較乾,雞下面有糯米飯,雞味入曬去依個Tiramisu 有別於出面,佢個Tiramisu既材料分開曬可以自己再diy,朋友唔中意食Tiramisu就係因為個咖啡蛋糕,今次分開咗佢就食喇最後上既係餐廳既特特特色氫氣球甜品,個球係糖做,食得嫁,係氣球中間吸一下再講野,就會變咗卡通聲好得意丫
原來就係荃灣廣場隔離非常方便

餐廳環境幾舒適,座位夠闊落,而且仲有室外位置可以選擇

蟹肉三文魚明太子醬
賣相好似花之戀

南瓜忌廉濃湯
好足料既南瓜湯

紅蝦蒜蓉意粉
意粉辣辣地,比較乾身

海南雞咖喱糯米飯
好可愛ar~隻雞好似紮咗2條辮咁
除咗雞腿外,其他已去骨,非常方便

最後上既係餐廳既特特特色
好得意丫