最近瘋狂愛上烤肉🤪今次去到尖沙咀嘅《牛匠石燒 》,距離地鐵站3分鐘路程,環境都幾舒適,店員服務態度好好。呢度主要利用特製天然石燒板烤肉,令肉肉受熱更均勻🙌🏻四個人叫左兩個套餐,有牛有小食有主食有飲品,初初落以為唔夠食,點知最後幾滿足😆✨澳洲M9和牛肩胛小排力推🩷!色澤同雪花紋理都好靚,肉質厚實得黎好柔嫩,油花好香好細緻,有幾乎入口即溶嘅感覺,高質🥰✨鹽燒牛匠特選牛肉 好厚好大塊😍肉質厚實有嚼口,肉汁好豐富好香濃。✨厚切牛舌Combo✨鹽蔥薄切牛舌厚切同薄切嘅牛舌齊哂,任君選擇。前者口感飽滿油脂甘香;後者就彈牙啲。兩者都完全唔臊,個人更喜歡後者😋以上可以選擇加生蒜片同生菜食(蒜片烤埋仲好食🤤),醬汁方面可蘸生薑芝麻汁或果味燒汁。✨燒原隻魷魚原隻魷魚大大隻,賣相都好吸引。口感彈牙,一啲都唔韌。魷魚香加燒汁香加焦香,讚🙌🏻✨日式海鮮煎餅煎餅外脆內軟,海鮮餡有章魚粒同蝦,好有口感。加上木魚花、燒汁同沙律醬,很不錯。主食方面有湯烏冬同味素飯。飲品有芝士奶蓋四季春/牛匠彩虹水果茶/草莓乳酸,質素一啲都唔欺場。特別讚個水果茶,有橙/菠蘿/士多啤梨/藍莓果肉,即刻覺得健康哂😆
最近瘋狂愛上烤肉🤪
呢度主要利用特製天然石燒板烤肉,令肉肉受熱更均勻🙌🏻

✨澳洲M9和牛肩胛小排

✨鹽燒牛匠特選牛肉
好厚好大塊😍肉質厚實有嚼口,肉汁好豐富好香濃。

✨厚切牛舌Combo
✨鹽蔥薄切牛舌

✨燒原隻魷魚

✨日式海鮮煎餅

主食方面有湯烏冬同味素飯。

2023-09-21