2022-12-01 871 瀏覽
最近何文田廣場同愛民邨畀兩大連鎖店攻陷咗一係三哥 x 譚仔 二係百分百 x Itamama x Itamomo x Chicken Factory 可想然之 有幾乏味😔 為咗打破呢個悶局 同事決定今日午餐間喺愛民邨屹立多年嘅街坊小店 <愛民茶餐廳>呢間茶餐廳都有啲歷史 裝修都係舊式茶記嘅格局 雖然侍應們都係上咗年紀嘅叔叔伯伯們 但佢哋反應同上菜嘅速度超級快😁 同事嗌咗是日午餐@$43 咖哩雞飯 魷魚肉餅飯 芙蓉蛋飯我就嗌左個雙拼麵餐配熱茶走@$36沙爹牛肉腸仔米粉 3/5一罐茶餐廳水準之作 米粉質地爽口 沙爹牛肉口感軟淋 沙嗲味唔突出 茶記正常發揮 腸仔有輕輕煎香過 旦味道偏鹹🤥茶走 4/5呢杯熱茶走 算係我喺何文田佢飲過既頭第1, 2位 有茶味 入口順滑 有奶香 甜度適中 配埋黑白淡奶嘅杯 夠曬港式 冇咩可以挑剔👌總結: 食物對得住個價錢👌 溫馨提示: 愛民茶餐廳而家接受八達通支付 可以用嚟搞泊車優惠🙃
最近何文田廣場同愛民邨畀兩大連鎖店攻陷咗
一係三哥 x 譚仔