2023-03-23
今日出開旺角 行左一陣 四圍都好逼🙈決定搵間可以坐得舒服的咖啡店坐下嘆下啡 放下空 記得之前經過女人街有間cafe門口 有個大大個藍色「窮」字係門口好吸睛諗住試 果次趕時間放棄左今次時間剛好 一於去呢度餐廳以簡約的設計感令人感覺好放鬆好舒服原來餐廳有兩層 樓上係另一個小天地設有唔同坐位 仲有坐榻榻米位裝修風格都好文青 岩哂打卡 //蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98//蛋餅外面煎得金黃香脆,但係入面仲保留到少少蛋汁,一切開就有蛋汁流出來,而且質地鬆軟口感夠滑,成個蛋餅都好juicy,唔會因為太厚而硬身,做得好好!蛋餅入面餡料超足料,啖啖都食到滿滿的蟹肉,食落每一口都充滿三文魚籽香味同埋蟹肉鮮味,中間仲有包住粒粒有口感的薯仔粒,薯仔粒係方塊狀,好有驚喜。蛋餅面仲有明太子沙律醬調味,賣相好吸引,明太子醬同蛋餅絕對係perfect match,令人開胃。 //花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $128//非常香口的一碟意粉,個汁小辣惹味,麻辣味完全足夠,聞落去亦好香酒味,鍾意食辣? 必定會愛上呢個意粉!每隻蜆好大隻亦都好肥美,份量又多,蜆肉吸收晒麻辣精華,好惹味。//CREAM BRULEE COFFE
決定搵間可以坐得舒服的咖啡店
裝修風格都好文青 岩哂打卡
//蟹肉明太子流心西班牙蛋餅 $98//
//花雕麻辣意粉配本地鮮蜆 $128//
//CREAM BRULEE COFFEE $44//
入口好軟滑,甜度適中,以咖啡做base而加上烤香的焦糖在上面,味道又好夾,喜歡CREAM BRULEE的我們很滿意。
//BAILEYS MOCHA $48//
另一杯以朱古力咖啡加bailey朱古力酒,未飲之前以為只有朱古力味,原來真正味道是很平衡,朱古力跟微甘的咖啡味同樣明顯,而bailey令到香味十足,不錯。