2021-08-12
【你又食唔食人間煙火】🚬無論食唔食人間煙火,都係要食飯…如果去開尖沙咀…又想食衝擊下味蕾⋯⋯不妨一試😚店內仲有好多 𝗕𝗲@𝗿𝗯𝗿𝗶𝗰𝗸打卡位📸 友人真係點影佢都咁靚囉🍸Shiva $118店內有酒精及非酒精飲品,𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗呢杯係white rum 仲有d lime,passion fruit甜甜酸酸咁都好易入口🦀 #蟹肉意大利飯 $168啖啖蟹肉,每啖risotto 都🍚包住d汁好 creme ,上碟果陣熱辣辣食真係唔覺唔覺就食好多,但又唔膩!對於平時少食crabs嘅都難以抗拒!5粒🌟🐙 #意式西西里汁燴八爪魚 $118八爪魚好爽口彈牙,唔會好似食香口膠咁𡁻整都爛,個sauce偏濃,𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗覺得咸度減一度就perfect 😚但用嚟送酒就一流🍝#溫泉蛋卡邦尼意粉配炸帕爾馬火腿 $118個意粉煮得好 al dente,每條意粉都包住濃濃忌廉汁,配埋炸過嘅 Parma ham🥓 同麵包🥯啱晒中意重口味嘅朋友仔,但友人就覺得膩咗d,𝚅𝚒𝚎𝚗𝚗就覺得都👌🏼🍮 #水信玄餅 $88今次呢個水信玄餅有2個sauce,清酒🍶 + 雜莓醬🍒 同平時嘅好創新,同友人都覺得雜莓醬正酸酸甜甜正好多🤣Overa
🍸Shiva $118
🦀 #蟹肉意大利飯 $168
🐙 #意式西西里汁燴八爪魚 $118
一流
🍝#溫泉蛋卡邦尼意粉配炸帕爾馬火腿 $118
🍮 #水信玄餅 $88
Overall嚟講都有驚喜,到依家仲好念念不忘個crab risotto ,下次會試埋d burger正唔正先😚