2023-02-06
將軍澳終於開咗間專食酸菜魚🐟嘅餐廳啦,住喺附近嘅朋友一定要嚟試吓呀‼️食物《元元酸菜魚》除咗主打食酸菜魚,重有水煮牛、香辣蝦🦐等等,而且大家重可以叫雙併!咁就每樣都可以試d啦😙除此之外,佢重有唔少四川嘅小菜,例如:乾鍋、小龍蝦等等,都幾多選擇♥️另外,呢樣真係好特別!平時我飲廢水就飲得多啦🤭但大家有冇飲過酵醋呢?原來酵醋都可以有咁多味道同配搭。而且食辣嘢配飲醋又幾正wor,重可以解辣tim 🌶️雙併酸菜魚+水煮牛肉 $308🔥必叫🔥我同朋友就一於叫咗個雙拼試吓🤤雖然佢係雙拼,但都幾大份!個酸菜魚酸酸麻麻咁,入面有有d 薯粉、萵筍、芽菜等等,好豐富👍🏾至於個水煮牛肉就比較辣,我食完都出咗成身汗,不過真係好正,又麻又辣咁,鍾意食辣嘅朋友一定要試!大盤花菜 (走辣)$88食咗太多辣嘢,梗係要叫個唔辣嘅菜啦😀雖然佢唔辣,但味道十足,師傅炒得夠晒鑊氣,好食 👅豆砂鍋餅 $58呢個鍋餅嘅紅豆沙好足,但又唔會太甜wor,而且份量都幾多。食完辣嘢再食甜嘢,真係好滿足!波霸愛吃醋(水蜜桃味) L + 果果吃酵醋 (葡萄味)L $39🔥必叫🔥我同朋友就揀咗呢兩款酵醋試吓♥️估唔到飲醋都可以揀咩味,重可以食埋珍珠,
食物
雙併酸菜魚+水煮牛肉 $308
🔥必叫🔥
大盤花菜 (走辣)$88
豆砂鍋餅 $58
🔥必叫🔥
我同朋友就揀咗呢兩款酵醋試吓♥️估唔到飲醋都可以揀咩味,重可以食埋珍珠,同埋水果粒‼️同埋又可以揀甜度,真係好啱我呢d怕肥嘅人🤭
另外,我都會推介大家得閒買杯外賣酵醋試吓,因為佢真係好唔錯,幾好飲🤓
整體嚟講,新都城呢間《元元酸菜魚》食物質素真係幾出色,下次屋企有聚會🎉,我都會想買外賣同一大班朋友一齊食😝