2021-03-31 378 瀏覽
屋企人好喜歡吃羊肉, 今天我们到佐敦有活動順道吃晚餐才回家。 揀了『雲南阿老表黑山羊湯鍋米綫』。小店坐位唔多。 餐牌以單點配小食為主。羊肉清湯米線$43 (小碗)以為細碗份量,但都不容輕視。 女士們來說也是很夠份量!湯底清甜, 雖然放上不少羊肉片, 一點油膩感都沒有 。 羊肉沒有羊羶味,很嫩 ,灑滿切碎嘅韭菜,葱,香味十足!這裏的米線口感與別不同,煙靭彈牙,入囗幼滑, 會令人一吃上癮!檯面還提供辣菜脯, 好爽脆唔算太辣, 放進湯米線令味道提升。👍😋酸辣牛羊雙拼米線( 酸辣湯底)加上大量酸菜的酸辣湯底, 特別惹味醒胃。 選用 牛腩羊腩部位, 肉嫩肥美, 吃得滿足!!😍水餃雙拼(十隻)只是十隻餃子也可以雙拼, 免郤選擇嘅煩惱~餃子皮雖然有點厚,不過新鲜蒸出, 肉餡也特別鮮味!涼拌木耳夠爽,調味啱啱好,唔會過酸。超滿足品嚐到特色夠地道嘅雲南米線~

小店坐位唔多。 餐牌以單點配小食為主。

羊肉清湯米線$43 (小碗)
以為細碗份量,但都不容輕視。 女士們來說也是很夠份量!

黑山羊米線( 酸辣湯底)

酸辣牛羊雙拼米線( 酸辣湯底)

水餃雙拼(十隻)
只是十隻餃子也可以雙拼, 免郤選擇嘅煩惱~
餃子皮雖然有點厚,不過新鲜蒸出, 肉餡也特別鮮味!

涼拌木耳
夠爽,調味啱啱好,唔會過酸。

超滿足品嚐到特色夠地道嘅雲南米線~

黑山羊米線( 酸辣湯底)