2021-08-16
喺呢頭返工我間唔屎都會行呢條街搵嘢食我之前都有嚟過呢間度食佢嘅PHO, 我記得佢嘅和牛濃湯河係好好味,河粉嘅質地係煙煙銀,我鍾意嘅口感有一排冇嚟過,差啲唔記得佢最近睇到有foodie 介紹佢嘅另一款河粉,鹿兒島黑豚肉濃豆漿冷河粉見到話係冷河粉即刻好想試其實我真係好鍾意食凍野唔係好鍾意食湯麵類嘅嘢所以大家冇見過我介紹拉麵湯類嘅嘢而我又鍾意嘅應該係得越南PHO 同埋泰式boat noodle 其他麵食我多數都會揀撈麵撈夢嗰啲所以見到佢話有冷河我就即刻嗰日lunch仆過嚟食一食落口真係驚為天人,個豆漿冷湯好好味呢個味道好啱我口味啲河粉仲要超級煙銀,有少少似稻庭烏冬,仲要好滑仲要可以加勁多芫荽勁多蔥好正,其實呢款野應該之前都喺度不過成日忽略咗佢,見佢係豚肉所以冇理佢,通常都係主攻啲牛肉湯河真係好彩呢位foodie介紹 我先發現到原來有個咁嘅嘢😂我仲加咗個春卷,好香脆可口,同埋佢杯橙味凍茶都好好味,唔會太甜,有淡淡的橙香,仲好似有少少果肉同埋我真係好鍾意佢哋仲有成樽辣芽菜俾你任加係我最鍾意嘅小芽菜,冇咗個大豆嗰款,辣度適中隔咗一個禮拜之後我又再返嚟今次試吓個牛肉河粉我轉左金邊粉呢個係招牌春園河和
我間唔屎都會行呢條街搵嘢食
有一排冇嚟過,差啲唔記得佢
最近睇到有foodie 介紹佢嘅另一款河粉,
鹿兒島黑豚肉濃豆漿冷河粉
所以大家冇見過我介紹拉麵
其他麵食我多數都會揀撈麵撈夢嗰啲
所以見到佢話有冷河
我就即刻嗰日lunch仆過嚟食
一食落口真係驚為天人,
個豆漿冷湯好好味
呢個味道好啱我口味
啲河粉仲要超級煙銀,
有少少似稻庭烏冬,仲要好滑
仲要可以加勁多芫荽勁多蔥
好正,其實呢款野應該之前都喺度
真係好彩呢位foodie介紹
我先發現到原來有個咁嘅嘢😂
我仲加咗個春卷,
同埋我真係好鍾意佢哋仲有成樽辣芽菜俾你任加
係我最鍾意嘅小芽菜,冇咗個大豆嗰款,辣度適中
隔咗一個禮拜之後
我又再返嚟今次試吓個牛肉河粉
我轉左金邊粉
呢個係招牌春園河
和牛湯底真係好夠濃
不過今次啲河粉就好似煮得耐咗少少
雖然口感都係算煙銀,不過有少少散,夾起斷咗嗰隻
我記得之前食好食啲
所以我下次都係會揀冷河