2021-05-08 160 瀏覽
好耐冇去High Tea,今次呢個afternoon tea除左CP值高之外,餐廳環境同氣氛都唔錯,坐得又舒服😌侍應嘅服務態度都好好個Tea送埋沙律🥗有紅菜頭,橙,蕃茄仔,紅蘿蔔同沙律菜,味道很清新Tea set 係以鹹點為主,啱晒我❤️底層同中間果層有👇🏻日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽,冇諗過呢幾樣加埋個味道可以甘夾巴馬火腿配哈蜜瓜,哈蜜瓜中和咗火腿嘅鹹肉味,係難得好食嘅火腿香煎鵝肝多士,好大件鵝肝,配埋好香脆嘅多士,食落唔會覺得膩明太子蟹肉牛角包,個蟹肉好鮮甜,牛角包外脆內軟,加埋一齊食,口感非常豐富仲有法式鹹批,手工鬆餅,煙三文魚米餅都唔錯甜品有➡️醉人提拉米蘇,心軟布朗尼,經典馬卡龍,秘蜜就係手工巴斯克柚子芝士蛋糕我最愛就係個芝士蛋糕,食落有清新嘅柚子香,加埋粒粒柚子配上半熟嘅芝士蛋糕,感覺好煥然一新💕Cranberry 口味嘅 macaroon 都好正😋重點係唔會太甜個set仲包左兩杯菜單上嘅任何飲品(酒精除外)叫左杯Party Rock,有Orange Juice, Pineapple Juice, Blue Curacao, Sprite,味道有啲似fruit punch 另一杯

日本魔鬼蛋配黑松露三文魚籽,冇諗過呢幾樣加埋個味道可以甘夾
香煎鵝肝多士,好大件鵝肝,配埋好香脆嘅多士,食落唔會覺得膩
仲有法式鹹批,手工鬆餅,煙三文魚米餅都唔錯

個set仲包左兩杯菜單上嘅任何飲品(酒精除外)

另一杯叫左Banana Strawberry,質感係奶昔沙冰,有好香嘅士多啤梨🍓同香蕉🍌味