2024-03-09
一落機就衝咗去食韓國菜~荃灣西海之戀商場開咗間望落好grand 嘅韓國菜~食物好味又夠熱環境舒服~啱晒一家大細嚟幫襯~情侶都非常適合食物❤️❤️❤️❤️❤️:芝士泡菜辣海鮮鍋 配手切面 $148+ 轉手抓飯(三粒) $0+ 泡菜+沙律 $0+ (加配)牛肉紫菜包飯 $38魚介湯鍋 $238驚喜二重奏 - 牛扒 + 炸雞 $258香蕉沙冰 $68藍橙荔枝梳打 $18朱古力雪冰 $88呢間嘢最出名嘅就係炸雞所以係必點嘅,但我呢幾日食得比較熱氣,所以淨係叫咗一細份炸雞🤣炸雞外脆內軟的確係完美,另外牛肉紫菜包飯我都好鍾意,魚介湯鍋嘅湯底好濃郁~呢幾樣嘢特別深刻,超好味😍😍😍海鮮鍋嘅湯就要搞一搞先倒落去會好啲,值得一讚嘅係佢全部食物都有火爐坐熱,牛扒就用鐵板上,所以食物非常夠熱,零舍好味👍🏼飲品同雪冰都幾好但最出色嘅炸雞🍗真係好有衝動要再去食份量❤️❤️❤️❤️:以上加埋嘅嘢係2-3人份量~絕對夠你捧住個肚走,份量充足環境❤️❤️❤️❤️❤️:店舖好新,環境裝修好靚,我喺出面經過以為係食西餐完全睇唔出係韓國菜,睇完菜單先知係韓國人嚟香港開嘅韓國菜另外餐牌每一樣嘢都有照片睇到個樣,就算同唔識中英文嘅朋友嚟都冇問題🤗服務❤️❤️❤️
食物❤️❤️❤️❤️❤️:
份量❤️❤️❤️❤️:
以上加埋嘅嘢係2-3人份量~絕對夠你捧住個肚走,份量充足
環境❤️❤️❤️❤️❤️:
服務❤️❤️❤️❤️❤️:
職員全部都好有禮貌,一落完單就即刻攞定兩個gas爐過嚟,上菜快,經常有職員經過睇你有冇嘢需要,好好🤭
價錢❤️❤️❤️:
價錢就中中level,開頭出面見到裝修以為好貴,實際上雖然唔係特別平,不過價錢合理,同埋午餐時間正價餐牌有七折,午市套餐有優惠,中間位喇