2017-10-15
同朋友要去灣仔睇電腦,本身一提起灣仔就想去「點點心」食下午茶,但點知朋友話呢間餐廳同電腦城果邊距離較遠,於是即刻又上去Open Rice睇下灣仔有咩食。見到呢間「旺記冰室」有我最愛的港式野,就無睇其他餐廳,直接去。.我叫左:🍴A1-特濃蕃茄湯餐肉粒通粉配炒滑蛋+牛油多士+熱奶茶($44)🍅下午茶餐都幾抵食,勁飽,最緊要係個湯真係特濃,🍅🍅🍅🍅🍅好似蕃茄醬撈通咁好正。滑蛋夠滑,多士上面嘅牛油係熱熔哂,牛油香滲透落烘左嘅麵包到,好香軟!..朋友叫:🍴C1 麥包三文治四重奏+熱奶茶($32)下午茶餐好抵食,勁大份足料三文治。麥包夾住鹹牛肉🍖、炒蛋🍳、生菜🥗、花生醬🍯,鹹中帶甜,帶點點花生醬香味,💥好好食呀!另外可加$9配多碟印尼撈面,正常味道,面偏腍。🍞高質冰室!一定會再去食!❤️😻👍👍👍👍👍👍..好抵食!最緊要大份又足料,食物水準高!
我叫左:
特濃蕃茄湯餐肉粒通粉配炒蛋多士
特濃蕃茄湯餐肉粒通粉配炒蛋多士
熱奶茶(跟下午茶餐)
朋友叫:
三文治四重奏下午茶餐
熱奶茶
🍴C1 麥包三文治四重奏+熱奶茶($32)
下午茶餐加$9配的印尼撈麵
好抵食!最緊要大份又足料,食物水準高!