2019-11-22 89 瀏覽
今日放工要OT 想食埋飯先返屋企就嚟咗附近呢間中環茶記 茶記有成兩層高 都幾多位坐 中環食飯都幾難搵位 唔怕無位坐😆 茶記嘅裝修好有特色 好有60年代嘅感覺睇吓Menu有咩食先我哋三個人就一人叫咗一個主食再加一個小食咖喱牛腩配蔥油餅(可選飯)咖喱類嘅食物都幾多選擇 有牛有雞有海鮮咖喱偏辣好惹味 牛腩炆得好琳身 日式鰻魚炒飯一見到個名就想食 竟然有日式嘅味道 而且鰻魚塊塊好大塊 仲要好多 啖啖鰻魚 抵食又好味😋乾炒牛河 好耐冇食過乾炒牛河 好夠鑊氣嘅乾炒牛河 而且濕度啱啱好 新鮮牛肉食落去質感啱啱好 軟度適中邪惡鹹蛋流心西多有好幾款可以選擇 其中最想食邪惡鹹蛋同牛油果🥑 今日就試咗個邪惡鹹蛋先 個西多都幾厚 目測有3-4cm 切落去中間係滿滿嘅鹹蛋 仲食到幾隻鹹蛋黃 好滿足🥳🥳本來想叫個滷水拼盤點知牛展買晒所以我哋就轉左個滷水鵝翼 椒鹽多春魚 好有咬口嘅多春魚 薄薄地嘅一層粉 食落竟然有啲似炸魚 椒鹽多春魚最正就係配埋杯嘢飲青檸香茅可樂 & 海鹽柚子樂 味道比較特別 估唔到海鹽同柚子加埋可樂有幾夾整體來講 餐廳地方闊落 樓底高 職員服務幾好快手 上菜又快 同埋食物有特色有質素 呢個價錢中

睇吓Menu有咩食先

我哋三個人就一人叫咗一個主食再加一個小食
咖喱牛腩配蔥油餅(可選飯)
咖喱類嘅食物都幾多選擇 有牛有雞有海鮮
咖喱偏辣好惹味 牛腩炆得好琳身

日式鰻魚炒飯

乾炒牛河

邪惡鹹蛋流心西多

本來想叫個滷水拼盤點知牛展買晒所以我哋就轉左個滷水鵝翼

椒鹽多春魚

整體來講 餐廳地方闊落 樓底高 職員服務幾好快手 上菜又快 同埋食物有特色有質素 呢個價錢中環黎講好值得去食