2017-06-19 834 瀏覽
是日喺The One睇完神奇女俠,有少少肚餓,於是行過隔離街新記,嘆返碗招牌芝士麵同蜜汁龍鬚!近lee幾年,新記都冇乜點變。不變嘅當然包括服務、衛生,仲有weekend冇set飲品正價啦我哋order咗終極芝士麵同埋蜜糖魷魚鬚。終極芝士麵比起一般豬頸肉芝士撈麵,終極芝士麵除咗豬頸肉之外,仲多咗紅腸同煎雞蛋。豬勁肉煎得夠香,外焦脆內嫩滑; 芝士味好濃,我將個半熟煎蛋督穿咗嗰蛋黃,同d芝士撈勻,好和味~蜜汁龍鬚蜜糖醬汁都仲keep到嗰水準,魷魚須略嫌韌咗少少,同埋唔夠入味。炒香咗嘅白芝麻灑喺上面,芝麻香撲鼻~是日禮拜六下午,但餐廳入座率都不算高,既然餐廳營業的話,為什麼不提供套餐包飲品呢?? 就算跟餐on top加飲品都已經要加$8,同市場上其他同類食肆比較都不算便宜,更何況正價要接近$20的飲品? 我眼見附近的食客,除咗遊客之外,一般嘅用餐食客都冇order飲品,好明顯都係因為lee嗰原因啦~ 為咗賺多嗰十蚊八蚊,結果得不償失~ 希望店家有機會考慮週末加設套餐包飲品啦,各有所得~

近lee幾年,新記都冇乜點變。

我哋order咗終極芝士麵同埋蜜糖魷魚鬚。

2017-06-10