餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

每次行經麥花臣球場上去旺角東站都會見到呢間餐廳【 捌壹壹 】門外大大宣傳牌印住「必食冷鍋酸菜魚」🐟已經好想食😆今日終於一試😚必食冷鍋酸菜魚 ➖ 💲218辣度可以自選,我地叫咗微辣。見到海報寫住酸菜和魚一樣好食,食落非常認同😍 酸菜口感脆嫩酸爽,係店家自家醃製嘅老壇酸菜👍🏻👍🏻酸菜加上泡蘿蔔、泡薑、泡椒加魚湯一齊烹製,出來的湯底令酸菜魚酸香開胃又鮮甜,魚肉肉質嫩滑。鍋入面有萵筍,芽菜同水晶粉。水晶粉吸哂湯底精華,好好味!酸辣炒土豆絲 ➖ 💲75大推👍🏻👍🏻份量好多。炒得非常夠鑊氣!爆炒至辣椒香氣滲入土豆絲,加入黑醋,酸辣有致,清脆惹味。芒果沙冰 ➖ 💲45香甜的芒果沙冰,清涼消暑。食完酸菜魚辣辣地,飲完好解辣。【 #捌壹壹 】#旺角奶路臣街33號地下F號

必食冷鍋酸菜魚 ➖ 💲218

酸辣炒土豆絲 ➖ 💲75

芒果沙冰 ➖ 💲45
香甜的芒果沙冰,清涼消暑。食完酸菜魚辣辣地,飲完好解辣。

【 #捌壹壹 】
#旺角奶路臣街33號地下F號