餐廳: 捌壹壹 (奶路臣街)
資訊:

2022-05-31 82 瀏覽
途經旺角,見到好喜歡食又價錢合理嘅酸菜魚,決定入去試吓。成間舖頭整體環境整潔,唔會覺得好大油煙。811貨錢合理,食物分量一啲都唔細,我地兩個完全低估左佢,一個regular size嘅酸菜魚已經食到飽飽地😂🌶必食冷鍋酸菜魚( Regular)( $215)811門口貼滿冷鍋酸菜魚poster,就知佢係主打菜🤣雖然佢叫冷鍋,但係酸菜魚上菜已經煮熟煮熱,咁樣就唔洗成鍋一路煲住,令啲魚變得好老☺️regular size嘅冷鍋魚肉份量、配料:寬粉、芽菜、金菇都好多,三至四人食都可以。魚肉嫩滑,魚湯濃郁、鮮甜,值得一試!🐄手切肥牛(大) ($148)打邊爐感覺一定要有肥牛,所以叫咗啲大嘅!不過如果兩個人食份量就有啲多。肥牛嘅質素都好高,肉質好,絕對唔係出面嘅任食肥牛。值得一提嘅係店員將肥牛切成細細塊,一口食一片,正!🌶水晶寬粉( $42)食酸菜魚最喜愛之一,一定係配寬粉。所以我哋額外加多左個水晶寬粉,份量都好多。同酸菜魚嘅湯底好合襯,佢煮得耐的話都唔會太過淋。推介比寬粉控👍🏻🌶川北涼粉( $45)川北涼粉既味道適中,唔會太鹹或者太淡。如果多一點蒜,味道更佳!麵質方面,唔會太硬太粉🍞炸小饅頭(6個

🌶必食冷鍋酸菜魚( Regular)( $215)
魚肉嫩滑,魚湯濃郁、鮮甜,值得一試!

🐄手切肥牛(大) ($148)

🌶水晶寬粉( $42)

🌶川北涼粉( $45)

🍞炸小饅頭(6個) ( $52 )
小食炸小饅頭,絕對推介!外觀炸到金黃色,入口外脆內軟,又唔炸到好油膩,係食川菜必食推介之一🤤
2022-05-29
  • 必食冷鍋酸菜魚