2022-12-31
聖誕節來臨,同朋友一齊慶祝吓~今日就同朋友嚟到位於旺角朗豪坊樓上嘅Bistro Bloom, 試吓佢嘅半自助晚餐~我哋揀咗嘅半自助餐晚餐 $348 已經包含自助沙律頭盤/是日餐湯 極黑和牛牛扒配芝士 自助精選甜品 再加上咖啡或茶~ 超級豐富!我哋一坐低之後已經去攞嘢食~ 沙律吧有好多選擇 例如薯仔沙津 蟹子蛋沙律 🥗、香草燒雜菜 中華沙律等等 我最鍾意就係蟹子蛋 同埋日式麻將豆腐 健康又好吃~沙律吧仲有凍蝦、青口同蜆! 非常新鮮~是日餐湯係野菌忌廉湯~仲有果汁🍹/芝士/麵包任食任飲 食完個頭盤其實已經飽咗大半😆但係主菜先至係戲肉:極黑和牛牛扒大大份 配菜有馬鈴薯 羽衣甘藍等等 然後先將一大舊芝士熱溶咗再放上去 色香味俱全 肉質鮮嫩 牛味十足 然後就係甜品吧 都有好多款選擇 太飽關係攞咗個牛奶布丁 奶香十足 非常滑溜 三百幾蚊來講水準非常高,下次慶祝又可以再嚟🌟🌟
我哋揀咗嘅半自助餐晚餐 $348
我哋一坐低之後已經去攞嘢食~
我最鍾意就係蟹子蛋 同埋日式麻將豆腐 健康又好吃~
沙律吧仲有凍蝦、青口同蜆! 非常新鮮~
但係主菜先至係戲肉:
肉質鮮嫩 牛味十足
三百幾蚊來講水準非常高,下次慶祝又可以再嚟🌟🌟