2022-07-01 476 瀏覽
Dilliwale (銅鑼灣)銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓餐廳音樂極度有印度嘅感覺,餐廳裝修都好靚,望出窗會見到街景。現場氣氛都好正,都幾多香港人去食。我本身嘅口味就唔係好鍾意東南亞口味,但係今次食嘅印度菜令我大開眼界,我覺得口味都幾適合香港人,香料味亦都唔會太重。而呢度嘅侍應都好熱情,服務態度好好!Mango Lessi每一張枱都會有一杯mango lessi,佢好有層次感,第一啖入口先有甜後有酸,都食到有啲芒果粒,下面仲有啲果仁碎。好特別。Garlic Naan, Cheese Naan呢度嘅芝士薄餅真係好好食,入邊會有芝士餡,第一次食到有芝士餡嘅印度薄餅,用嚟點個咖喱真係好好食!食到我返唔到轉頭好想再食。而蒜蓉薄餅嘅蒜蓉味都好出,啱晒本身就好鍾意食蒜蓉嘅我。House Paneer Butter masala呢隻咖喱入邊有隻乾芝士,識落都幾特別,同平時食嘅芝士好唔同。食得出隻咖喱係有落到蕃茄去煮,又酸又甜,又香唔會太辣!Dahi Puri呢個用來做前菜,會好開胃亦都好特別,佢擺盤都擺得好靚,令到我心花怒放。第一時間嚟到就要即刻食,如果唔係就會淋哂!佢入邊嘅味道、醬汁都
Dilliwale (銅鑼灣)
銅鑼灣駱克道491-499號京都廣場9樓

Mango Lessi

Garlic Naan, Cheese Naan

House Paneer Butter masala

Dahi Puri
呢個用來做前菜,會好開胃亦都好特別,佢擺盤都擺得好靚,令到我心花怒放。第一時間嚟到就要即刻食,如果唔係就會淋哂!佢入邊嘅味道、醬汁都好新奇,但我覺得普通人嘅口味都接受到嘅!

Potato Burger
作為burger喜好者既我,嚟到一定要試吓佢嘅Burger啦,佢嘅薯仔做得好特別,薯仔嘅外皮好好食,而佢呢又用到一隻辣椒,隻辣椒嘅辣味好特別,佢係好辣,但辣得來又唔會好口渴,而且佢用嘅係綠色嘅辣椒!好得意!
2022-06-30