2019-10-11 278 瀏覽
夜晚同男友撐枱腳,佢話想食泰國野,仲點名推介呢間餐廳,去到望到入面差唔多滿座,我相信係值得期待既一餐。佢地個menu密密麻麻寫滿兩大版,亦有2人餐、3人餐等等可以揀,我地得2個人食唔到多,最後嗌左3樣。泰式生蝦 (大) - 印象中有9隻定10隻,隻隻都啖啖肉,超滿足!! 辣醬好開胃,佢唔算好辣,但食完會有陣辣味留喺條脷,蒜頭係分開放既,岩哂我呢d每次食生蝦都要特登夾走蒜頭既人,底下有用保鮮紙隔住既冰,食到最後都keep到夠凍夠爽口,小缺點係偶有一兩隻蝦個蝦身仲痴住少少殼。炒金邊粉 - 呢碟粉大碟到夠2個人食飽,係正常size既兩倍,喺街外食既金邊粉一般通病係太乾,呢度完全冇呢個問題,同時佢又做到唔油,食完之後碟底一滴油都冇,讚。豬頸肉飯 - 賣相普通但味道唔普通,豬頸肉肥瘦適中,切得有d厚度,保留到口感,唔配醬汁都已經好好食,至於個飯我就欣賞佢夠乾身,質感似酒樓鳳爪排骨飯個飯咁,有d硬度再配上鼓油,十分滋味。總結,呢間泰式餐廳味道超出價錢,絕對會encore。

總結,呢間泰式餐廳味道超出價錢,絕對會encore。