🥚蛋美今次嗌咗兩次窩夫😹😹😹再食!西營盤幽暗神秘西日fusion餐廳🤍夜晚質素大大大大讚‼️✨.呢間西營盤餐廳上次已經食過🤭今次夜晚嚟食西日fusion🤍其實夜晚都幾有氣氛有格調行神秘風✨dinner基本上你要小食主菜定甜品咩都有~飲品款款望落都超吸引🥺‼️上次飲芝麻香芋奶昔飲到上飲😹😹今次試埋佢花生好味超啱我口味🥺✨.1️⃣ 高湯花甲(💰$98)🤍呢個食落真係哇一聲🥹一嚟佢個湯好鮮味❣️二嚟係每隻花甲都脹卜卜超新鮮🥹🥹佢係第一道菜上🥹我食完真係開晒個胃😹😹😹呢款係鍾意清淡口味或者係重口味嘅人士應該都幾鍾意~2️⃣A.O.M 焗慢煮雞柳墨西哥玉米片 (💰$88)🤍呢個聽名唔覺得好特別食就拍曬手😹😹😹佢上面配左sour cream同開心果醬😽🤍所以食到Doritos嘅時候完全唔會覺得單調✨ 食食吓食到雞柳同芝士感覺好驚喜🤭✨好欣賞創意同口味之間攞到平衡😛3️⃣焗西蘭花苗 (💰$78)我原本真係會以為就咁西蘭花🫣不過上到嚟佢顛覆咗我對烹調西蘭花嘅認知😹😹😹擺盤好有心機🥹配埋橄欖油同埋nuts🥹🙏🏻無論配搭定係賣相都抵讚🥹❣️4️⃣香煎荷蘭三層肉 (💰$178)呢度菜腩嘅位會可能偏多😛唔怕肥嘅絕對要嗌❣️切開咗一半嘅
🥚蛋美今次嗌咗兩次窩夫😹😹😹
再食!西營盤幽暗神秘西日fusion餐廳🤍
夜晚質素大大大大讚‼️✨
呢間西營盤餐廳上次已經食過🤭今次夜晚嚟食
1️⃣ 高湯花甲(💰$98)

2️⃣A.O.M 焗慢煮雞柳墨西哥玉米片 (💰$88)

3️⃣焗西蘭花苗 (💰$78)

4️⃣香煎荷蘭三層肉 (💰$178)
呢度菜腩嘅位會可能偏多😛唔怕肥嘅絕對要嗌❣️切開咗一半嘅檸檬上面有一陣焦糖✨用嚟點腩肉酸酸甜甜好好食🥹底下面仲有啲蒜口味蓉配襯🥹所以口味選擇來講係幾豐富🥹🙏🏻

5️⃣松葉蟹肉蟹膏木魚湯泡飯 (💰$148)
呢個真係好好食湯係精髓🥹佢個湯底撈埋蟹膏之後好鮮甜🥹✨蟹肉都有一小拳🥹如果下次大家要食嘅話一定要飲晒啲湯😹😹😹

6️⃣窩夫 - 脆糖香草吉士、焦糖脆餅果仁 (💰$78/1)
大家見到我嗌咗兩個就知咩事😹😹😹佢個窩夫太出色🥹又脆又熱🥹上面有陣甜甜地嘅糖漿🥹我個人認為焦糖脆餅係好食啲❣️lotus餅碎配雪糕超好味🥹加埋窩夫冰火交融😭最後決定一人一件食🤭😛🤍

7️⃣飲品 - 烏龍茶、Nuts Nuts (💰$40、$78)
🤍上次飲咗Black Purple超鍾意‼️今次帶咗呢杯係用花生同其他果仁整成嘅Smoothie🥺🫶🏻不過唔係講笑好味還好未飲完超飽😹😹我覺得好值得嗌唔會太甜又健康✨🤍
📍A.O.M (西環)
西環西營盤第二街32號地舖
🤍[9.5/10]
#蛋美在西環 #西環美食 #香港美食 #西營盤美食 #大館 #咖啡廳 #咖啡室 #鰻魚 #菠菜 #蝦籽 #咖啡 #溫泉蛋 #意粉 #沙律 #堅果奶 #芋泥 #芋頭 #窩夫 #乳酪 #奶昔 #牛奶 #花生 #士多啤梨 #草莓 #粟米片 #fusion菜 #湯飯 #日本菜 #西餐 #酒吧