2017-11-30
今日黎深水埗揾個朋友,跟住為左揾個地方好好坐低傾下偈,上openrice就見到呢邊有新舖頭,於是就去左簡下有邊間好食,行行下見到呢間舖個名叫任你點車仔麵,見到平平地就簡左呢度開飯喇。車仔麵黎得車仔麵舖一開始就緊係要揀個車仔麵先喇,呢個車仔麵個湯底真係好清,入口唔會好口渴,而且料嘅份量絕對唔會小,真係有啲令人驚喜。鮑汁花膠花膠真係好大塊,好有口感,夠晒足料,加埋佢本身果種淡淡嘅咸味已經好令人滿足,而且仲要超平,12蚊咋。。。自家製牛展牛展係餐廳自家製,一夾起非常亮身,入口令人感覺厚身好夠肉味,不過入口都唔粗身。自家製日式叉燒日式叉燒入口夠厚身,而且唔會有死咸味,肉又夠晒結實,餐廳真係好俾心機做。自創牛角包漢堡牛角包夠鬆脆,入裡再加入餐廳自家調製嘅料,入口好有醒胃,牛角包嘅鬆脆同埋調料令人難忘,好小有餐廳會提供到咁特別嘅牛角包漢堡。手打墨魚餅而家出街食份手打墨魚餅閒閒地都6,70蚊,呢度24蚊咋。。。而且啲手打墨魚餅片片都真材實料架,入口件件都口感結實又夠彈牙今次嘅體驗都算幾好,比起一般車仔麵嘅舖頭所有野都做得好更到位,食材亦都更加新鮮,有機會都要再黎先得
車仔麵
手打墨魚餅