2021-07-19
因為2個仔考試成績都唔錯,所以獎佢地食餐好嘅😋🎉就帶咗老公同阿仔佢哋去D2 Place 嘅 「金鳳大餐廳」鋸扒,滿足吓3位食肉獸😂. 金鳳稱得上老字號的平民扒房,特別係返工仔女,點都會食過😀 諗番起以前返工,間唔中都會同d同事lunch去金鳳鋸扒,常餐價錢,可以食到大大份扒,超滿足!😊今時今日依然保持「抵食夾大件」嘅特色👍😍 . 仲以為荔枝角工廈區平日晚會冇咁多人,點知一樣咁爆場,要攞籌等先有位😳 可能我好耐冇返去荔枝角啦,原來金鳳都勁多小朋友食😂 依家d小朋友真係好幸福呢😁豐富嘅晚餐有:2個仔識食,揀美國扒餐😂🙈細仔揀➡️ 美國德州頂級西冷餐 (碟上) 大仔揀➡️ 美國牛小排餐 (鐵板上) 👍😋老公揀➡️ 什扒餐 (鐵板上) 至於我呢👉👈 係負責執2個仔手尾,因為d扒餐好大份,佢哋一定食唔哂😆服務員先送來羅宋湯同忌廉湯、餐包,唔知大家有冇人同我一樣,好鍾意扒房d餐包呢?😆 唔知點解特別香又軟熟架,😁😋 我飲羅宋湯,酸香帶一點點辣感,好惹味,唔鹹good,令人想encore 👍 🥩個人推介「美國牛小排餐」😎❤️當晚選了淋上黑椒汁,唔會好辣,小朋友都食到 👍😀 (因有d地方整得好重黑椒,未必個個
今時今日依然保持「抵食夾大件」嘅特色👍😍
豐富嘅晚餐有:
2個仔識食,揀美國扒餐😂🙈
細仔揀➡️ 美國德州頂級西冷餐 (碟上)
大仔揀➡️ 美國牛小排餐 (鐵板上) 👍😋
老公揀➡️ 什扒餐 (鐵板上)
🥩個人推介「美國牛小排餐」😎❤️
當晚選了淋上黑椒汁,唔會好辣,小朋友都食到 👍😀 (因有d地方整得好重黑椒,未必個個受落) 肉質好嫩,味道濃郁,煎得好香又唔會膩 🎉💯
🥩「美國德州頂級西冷餐」
這個都不錯,但個人還是喜歡食鐵板上嘅扒😆 不過細仔叫就算啦😁 雖然西冷,但又唔係我想像中咁韌口喎,軟腍適中👍 又唔會有渣👏 不過筋就多咗dd,可接受,不過記得要儘快食,凍咗口感就冇咁好架喇。😊
🥩 「什扒餐」也不要錯過💕
話哂什扒嘛,咩扒都有,一定滿足😋🤤
用料足本!女仔食應該要2個人share食了😂
雞扒煎到好香😚 豬扒夠腍唔「鞋」🤗