2022-10-09
📍#陳儀興飯店 (嘉悅) (將軍澳)將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕♡人均消費: $582 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺聽講呢間都係將軍澳嘅人氣打冷之選,長期滿座。好彩當日去都叫早,唔算好多人。七點幾嘅時候先開始多人••• 呢間潮州菜環境算幾乾淨,設計都非常中式,經過附近都值得一試👍🏻❣️#蟲草花雪耳燉雞湯💰$68燉雞湯啖啖清甜 無味精,好足料👍🏻 好好飲😝❣#潮洲蠔餅💰$85蠔餅簡直係呢度既招牌菜!炸得金黃香脆,新鮮整起啖啖脆卜卜,口感加哂分,驚喜係在於蠔仔好大隻~ 平時食既蠔餅好少有咁大隻蠔,又新鮮,加埋芫荽同少少魚露提鮮超好食!下次再嚟,一定會encore呢個蠔餅🎉‼️❣#鹵水鵝件💰$138打冷必食鹵水,仲要係滷水鵝件~ 鵝肉啖啖肉 滷水汁唔會太鹹,鵝肉亦唔會太肥,剛剛好☺️❣#豉汁蒸大白鱔 💰$150以前屋企人成日整,已經好耐好耐冇食過豉汁蒸白鱔,雖然唔係我記憶中嘅味道,但都足以令我懷緬一番。大白鱔份量好足,而每塊大白鱔下面豆卜墊底 ,幾入味😋
📍#陳儀興飯店 (嘉悅) (將軍澳)
將軍澳至善街9號嘉悅地下2-3號舖
♡推薦程度: 🌕🌕🌕🌕🌕
♡人均消費: $582 @ 2
🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
❣️#蟲草花雪耳燉雞湯💰$68
燉雞湯啖啖清甜 無味精,好足料👍🏻 好好飲😝
❣#潮洲蠔餅💰$85
❣#鹵水鵝件💰$138