2015-11-23
今日一於係dinner時段黎試o下鐵板先生,個人覺得最抵食的兩餐就係大蝦餐同鮑魚餐,食完買單兩個人都係598+10%就OK啦。見D video影得鮑魚gum生猛,所以決定試鮑魚餐啦!台紙好有心機design先上第一道豆腐和風沙律+魚頭豆腐面豉湯,味道都算OK,清清涼涼令人食慾大增,D湯頭都好濃郁第二味:時令刺身,師傅話刺身樣式每日都唔同,果日我地試ge就係甜蝦刺身,我老公超中意lor,個人就中意北寄貝多D,老闆話下次我黎就送比我食wor 哈哈第三味重頭戲黎啦,南非活鮑魚,兩隻無花無假喔!真系生猛識「跳舞」架!師傅會好貼心分兩份,個人覺得鮑魚夠新鮮,唔需要再點醬汁,大大舊入口相當有份量第四味係銀鱈魚+鐵板配菜,師傅又話鐵板配餐都係唔確定ge,有時脆肉瓜+茄子,有時係冬菇。銀鱈魚好鮮美,推介點啡色ge洋蔥汁!超好味!第五味安格斯牛柳,師傅好貼心問我地想要幾成熟,我要5成熟,老公中意食生D所以要左3-4成,我自己超中意落好多炸蒜,好味無得彈!!鵝肝唔係套餐入邊ge,老公好鍾意食,所以加左個單點法國肥鵝肝。肥美到⋯⋯睇相都知有幾厚啦,外脆裡嫩,配埋炕左ge麵包,真系食幾多舊都再想食!!!一舊鵝
台紙好有心機design
鵝肝唔係套餐入邊ge,老公好鍾意食,所以加左個單點法國肥鵝肝。肥美到⋯⋯睇相都知有幾厚啦,外脆裡嫩,配埋炕左ge麵包,真系食幾多舊都再想食!!!一舊鵝肝分成四份,一人兩舊啱啱好!都係$168嘖!!推介!
從來未念過炒飯會令到我gum驚喜!米粒粒分明,均勻上色,超好味!!!
最後係炒雜菜,呢個感覺一般,希望店家可以改進,可以鹹翻小小,少d油就very good啦。
跟著整翻個飯後抹茶雪糕甜品,呢個餐兩個人絕對可以食到凸肚腩無花假!!下次會返黎再食大蝦餐,老闆記得下次送我北寄貝wor!