2021-09-18
係西環食完飯食得太飽就去左行左陣先返屋企,中途想食甜品就搵左依間係水街既「滔滔甜品」,會四圍搵食既話,去過西環既對依條街應該都唔會陌生,因為條街都有幾間幾出名嘅舖頭。入返正題,去到「滔滔甜品」都見到有幾個人等緊位,加上佢舖位其實都算幾細,所以佢應該同隔離餐廳合作,可以入隔離餐廳坐低食野。入去之前要叫定食咩先,見到menu有個冰烤紫薯雪糕系列,講到係必食咁所以就叫左「仙草紫草園」。等左大約5分鐘就已經有得食,見到個雪糕同芋圓都非常吸引已經忍唔住要即刻試下個紫薯雪糕,個雪糕都幾creamy同埋真係有好香既紫薯味,最緊要係真係有一粒粒紫薯既口感,半溶既時候食撈埋啲芋圓食真係好好食🥲配埋黑糖水晶同紅豆成個感覺係絕配,大家經過既時候一定要去試下!個人評分(滿分為5)味道:😉😉😉😉😉環境:😉😉😉員工友善度:😉😉😉😉CP值:😉😉😉😉
個人評分(滿分為5)
味道:😉😉😉😉😉
環境:😉😉😉