2019-01-13
Achacha Food Chris去完MegaBox睇戲,梗係要去醫下肚啦,5樓中庭旁邊嘅Achacha Food & Beverage Boutique, 環境氣氛都唔錯,而且價錢非常合理,今晚就試吓佢啦~ 有Dinner set可以選擇,同埋可以單點,單點項目亦可以加錢,有前菜同飲品,我哋叫咗一個晚餐同一個單點,再另加前菜等~是日餐湯今日嘅餐湯係甘筍忌廉湯,非常香滑濃郁,味道好好😋,有兩片餐包,軟綿綿熱辣辣嘅麵包,配牛油非常好味~是日沙律沙律用咗類似芝麻花生醬嘅汁,味道清新~薄切煙三文魚份量都算多,三文魚唔腥,配上橄欖油醬汁,味道唔錯~意大利雲吞配芝士有五粒意大利雲吞,味道唔算好濃,不過個芝士醬汁都幾濃郁,配埋一齊亦係唔錯~油封鴨腿法式薄餅鴨腿size好大,煎得好香脆,肉質就非常腍嫩,而且好入味,再配埋個酸酸甜甜嘅果醬汁,味道非常好👍🏻 佢亦有其他配菜例如蕃茄、蜜桃、西蘭花同紫薯蓉,紫薯蓉唔會好甜,非常健康~蘑菇雞肉法式煎薄餅餐廳有多款嘅法式煎薄餅選擇,可以配唔同嘅餡料,我哋揀咗蘑菇雞肉,裏面有雞肉、蘑菇、洋蔥同芝士做餡料,賣相好靚😍 法式薄餅煎得非常香脆,餡料濃郁好味,令人食唔
是日餐湯
是日沙律
沙律用咗類似芝麻花生醬嘅汁,味道清新~
薄切煙三文魚
份量都算多,三文魚唔腥,配上橄欖油醬汁,味道唔錯~
意大利雲吞配芝士
油封鴨腿法式薄餅
蘑菇雞肉法式煎薄餅
餐廳有多款嘅法式煎薄餅選擇,可以配唔同嘅餡料,我哋揀咗蘑菇雞肉,裏面有雞肉、蘑菇、洋蔥同芝士做餡料,賣相好靚😍 法式薄餅煎得非常香脆,餡料濃郁好味,令人食唔停口🤤 亦係配上紫薯蓉,健康又好味😋 非常推介👍🏻
水果茶
餐飲我哋試咗一個熱嘅同一個凍嘅水果茶,裏面有士多啤梨、菠蘿、橙等嘅水果,熱嘅水果茶味道偏淡,唔會好甜,如果鍾意甜啲嘅,可以選擇凍嘅水果茶,味道唔錯~
香蕉朱古力法式薄餅
最後甜品我哋都食咗個法式薄餅,亦係煎得好香脆👍🏻 賣相好靚☺️ 香蕉同朱古力永遠都係咁夾嘅,整體味道非常好😋亦係推介👍🏻
餐廳嘅食物質素非常好,而且一啲都唔貴,非常抵食👍🏻 絕對值得再去😊