2021-01-07 1308 瀏覽
今日2:30同男朋友準時黎左食下午茶既「任飲任食」我地專登就係衝住「磯燒流水蝦+串燒放題」黎的!我有學生優惠,$138蚊,同男朋友$178黎到果陣得一枱人,環境靜到以為未開門,老闆娘好好人即刻招呼我地坐低,揀左食流水蝦加串燒後佢就即刻拎爐、同蝦出黎,哇,啲蝦係勁勁勁勁大隻,超靚,超surprise!!!!老闆娘話啲蝦貨係一時時,有時冇咁大隻,有時好大隻,我地今次黎就超好彩係勁大隻!可能因為冇咩客既緣故,佢間中都會走出黎幫我地望下啲蝦熟未,仲教埋我地點睇隻蝦熟。到啲蝦熟之後,一剝開個頭,啲膏係湧曬出黎,啜落去簡直覺得自己超幸福,好好好好好食!!!重點係啲蝦係勁鮮甜,仲要係任食!之後當然都要食下串燒,我同男朋友因為打算狂食蝦,所以串燒都食得唔太多,依有啲串燒真係好好食,好推薦大家食!「麻辣蒜蓉燒茄子」、「燒蜜糖菠蘿」、「脆皮香蕉」、同埋「香辣醬燒雞中翼」真係一定要試,其他就比較普通,我會建議大家留返個肚食蝦。不過依度一提,依間店因為疫情緣故,做埋依個月就唔做啦…老闆娘話疫情後都未必會開返,大家得閒記得去食下先呀!

2021-01-07
下午茶