2025-02-04
將軍澳海旁又開咗間新嘅餐廳 — makan makan啦❗️餐廳嘅裝修採用全紅🔴色,本身我以為佢係日式拉麵店嚟,但原來佢係馬來西亞餐廳㗎😋Calamansi Mojito, Makan Makan Martinì$58 eachCocktail嘅ingredients濃味得嚟又唔會遮蓋酒精嘅味道,兩者反而好夾,特別啱女士飲👍🏾Som Tum Goong $118青木瓜蝦沙律配上酸酸甜甜嘅汁好惹味,我就最鍾意佢嘅辣味夠晒出色Vietnamese Lamb Larb $128原來羊都可以做生菜包,食落一啲都唔騷,羊同辣椒🌶️、脆片等相映成趣,口感非常脆口Nagyu Beef Pho $148呢個越南河粉嘅湯非常香濃,食落淡淡都係牛味Hainanese Chicken Rice $138 + $23大家一定要叫佢嘅海南雞飯,因為佢嘅肉質非常嫩滑,連個雞油飯都好開胃,連我平時少食海南雞飯都會一食再食,真係好有喺星加坡食到嘅味道👅Malaysian Musang King Durian Pud $118榴槤布甸🍮味道夠晒濃郁,真係好似食緊真嘅榴槤咁
$58 each
Som Tum Goong $118
Vietnamese Lamb Larb $128
Nagyu Beef Pho $148
呢個越南河粉嘅湯非常香濃,食落淡淡都係牛味
榴槤布甸🍮味道夠晒濃郁,真係好似食緊真嘅榴槤咁