2021-12-05
📍「暢和麵家」- 大埔今次食食食之旅黎到大埔😌難得嚟到大埔行山,梗係搵返啲出名嘅小店試吓啦😎📷餐廳位於商場入面,店面好細,所以座位都幾逼🙈雖然要排隊,但係Turnover都幾快,等咗20分鐘左右就到我哋😛Staff態度都幾好☺️🍴花雕醉雞(例牌)💰HK$36✨推薦指數:6/10佢嘅醉雞外面都幾靚仔,外皮鮮黃,色澤均勻;食落花雕味都算重,唔算太苦,雞皮滑身,雞肉就有少少鞋口,但都算入味,可而且佢嘅骨仲多過肉,食完一份好似冇咩點食過咁🤔🍴蜆芥鯪魚球💰HK$23✨推薦指數:7/10鯪魚球外表圓轆轆、漲卜卜,幾得意☺️咬落外皮脆口,魚肉味幾香濃,入面好juicy,爆汁爆到整到👦🏻塊面🤣🤣🤣個蜆芥汁有粒蜆肉仔係上面,但無咩味,比較一般😛🍴雲吞蝦籽撈💰HK$33✨推薦指數:6/10佢嘅鮮肉雲吞個皮幾薄,但係比較細粒,冇咩特別🙈蝦籽撈係呢間嘅主打之一,外表望落幾靚,食落麵比較乾身煙韌,但係有少少🤏🏻細份,👦🏻食幾啖就完咗,唔多夠飽🙈🙈🙈🍴花膠冬菇💰HK$33✨推薦指數:5/10佢嘅花膠炆得都都算入味,咬落比較薄身爽口😬相對地冬菇就唔夠入味🙈入味多少少🤏🏻會好食啲😛👦🏻👧🏻💬雖然我呢度每碟都唔貴,但全部都
今次食食食之旅黎到大埔😌
難得嚟到大埔行山,梗係搵返啲出名嘅小店試吓啦😎
🍴花雕醉雞(例牌)
💰HK$36
✨推薦指數:6/10
而且佢嘅骨仲多過肉,食完一份好似冇咩點食過咁🤔
🍴蜆芥鯪魚球
✨推薦指數:6/10
🍴花膠冬菇
💰HK$33
✨推薦指數:5/10
👦🏻👧🏻💬雖然我呢度每碟都唔貴,但全部都偏細份,食哂呢幾碟,個肚都仲係覺得好空虛咁🙈不過辣椒醬幾好食,大家有興趣都可以試吓🤣🤣🤣
推薦度:👍🏻👍🏻/5
性價比:💰💰/5
暢和麵家 (大埔)
地址:大埔寶湖道3號寶湖花園商場二樓222B號舖