2022-11-01 14 瀏覽
同事話將軍澳澳南海岸有好多好野食, 今日就同佢地試下OMG Chicken,餐廳名好特別好易記😆既然招牌名字有「Chicken」,我地就二話不說叫左個二人OMG 烤雞套餐($328), 先來個配搭新穎的多國海鮮拼盤: 有沙律菜、煙三文魚、吞拿魚薄脆、瑤柱絲帶子、蟹籽墨魚仔 & 黑松露大蝦. 一上枱已經好吸睛, 食材亦新鮮可口, 每款都有2件, 唔駛爭, 值得一試餐湯係粟米湯都幾creamy, 加埋蒜蓉包食, yummy! 戲肉烤雞一共有四件, 包括兩隻雞鎚加兩隻雞翼, 另有5個汁可以揀, 我地試法式蜜糖汁, 估唔到同烤雞出奇地夾,唔會太甜搶左雞肉味, 雞肉滑嫩唔鞋口, 我地都大讚好食千島海鮮薄餅餅底薄身香脆, 有青紅波椒, 菠蘿, 紫洋蔥, 大蝦, 鮮魷, 蜆肉等, 好足料好好食. 加埋兩杯特飲, 完滿!