2023-06-24 72 瀏覽
今次去到一個大家都去過既地方,太子!去感受一下呢度一間老字號經營左39年既蘭菀餐廳,感受下佢地既飲食充滿人情味既文化!餐廳特色係,新鮮!同埋所有醬料包括辛辣椒油,加上辣椒油自己整既味道係好香好特色!所有雞隻 鵝隻都係好香好滑,有埋唔同既新鮮內臟比大家睇到!真係冇花冇假老字號餐廳的特色呢!今次我叫左叉燒燒鵝湯米粉👌叉燒配合左內軟外滑既質感!再加上每一塊叉燒都係淋上左烤叉燒既醬汁,除左香濃,仲有燒烤啖啖肉,感覺好似正宗既炭燒燒鵝!質感都係令人難忘!燒鵝又係皮滑,每啖都唔乾!加上佢有醬汁點!食落都有酸酸甜甜!米粉亦都相當最後我再叫左「民間藥膳湯水之首」,昆布海藻大山地!呢個四季例湯一定要試!亦都呢間餐廳既皇牌,湯底喺凌晨五點已經開始淆祭!除咗養生之外都帶美顏嘅功效,湯底味道亦都非常鮮甜完全唔覺有味精湯嗰種嘅乾澀!再配合埋熱嘅奶茶奶茶夠幼滑,亦都好好飲!旺角鴉蘭街5號a舖蘭苑燒蠟餐廳

旺角鴉蘭街5號a舖
蘭苑燒蠟餐廳