2023-08-17 997 瀏覽
又到舊同事每月一聚嘅飯局,又係我出馬揾地方食飯,今次揀咗九龍城嘅「清真牛肉館 」,放工行到過去門口已經有好多人排隊,要人齊先入得架,不過真係好抵食,嗌咗9樣野每人都只係$200++雞絲粉皮大大碟,雞肉嫩滑,青瓜絲夠爽脆,麻醬多,可惜粉皮唔夠滑溜酸辣湯材料豐富,有木耳、冬菇絲、筍絲、肉絲、腐皮、豆腐,但酸味較重,唔夠辣,要加豆瓣辣醬先夠味牛三拼我地牛𦟌、牛筋、牛肚,凍食煙煙韌韌口感Q彈,點上蒜蓉辣豉油,好食👍🏻回鍋牛肉醬汁味道香濃,牛肉夠入味又軟稔咖喱牛腩一定要送飯,叻喱汁香濃,牛腩份量又夠多,鬆化稔身,如果可以多啲薯仔會更加好牛肉餅招牌牛肉餅當然冇得輸,餡餅入面充滿牛肉汁,又鮮又香熱辣辣,第一啖要咬開少少先,飲咗啲湯汁,皮薄得黎仲脆脆地,肉餡多,不過比之前少咗啲😅奶油津白奶香味濃,津白又稔又甜燒雞燒雞好香醬油味,用醬汁浸住,我覺得幾好食,但同行朋友都唔太鍾意,因為啲皮浸到淋晒豆沙鍋餅比之前差咗好多,皮硬豆沙份量少亦冇乜甜味📍清真牛肉館 (打鼓嶺道) (九龍城)九龍城打鼓嶺道33-35號地舖人均消費:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐

雞絲粉皮
大大碟,雞肉嫩滑,青瓜絲夠爽脆,麻醬多,可惜粉皮唔夠滑溜

酸辣湯

牛三拼

回鍋牛肉
醬汁味道香濃,牛肉夠入味又軟稔

咖喱牛腩

牛肉餅

奶油津白
奶香味濃,津白又稔又甜

燒雞

豆沙鍋餅
比之前差咗好多,皮硬豆沙份量少亦冇乜甜味

📍清真牛肉館 (打鼓嶺道) (九龍城)
九龍城打鼓嶺道33-35號地舖

人均消費:$200-300