2023-08-16
今日約埋朋友一齊嚟吞POP!第一次食雞煲翅想同大家share下😍原來極品雞煲翅入面都幾豐富,而且個湯底都幾濃郁,因為佢係用原隻雞落去煲🐣再加埋其他配料一齊熬製,所以係個雞煲翅上枱之後,我哋4個都忍唔住飲咗碗湯暖暖肚🔥之後仲另外嗌咗每次邊爐必備嘅酥炸魚皮🐟而今次我反而覺得就咁食個魚皮好過浸落湯到,因為個湯就咁飲都試到雞既鮮味,如果浸埋落去就cover咗雞湯嘅味道👅另外仲嗌埋個十全大寶丸,分別有✔️手打生拆蟹粉墨魚丸✔️手打黑松露墨魚丸✔️手打黃金海膽黑塁丸✔️手打香煎鵝肝蝦丸✔️手打芝心牛丸一次試哂各款手打丸類🐮當中最impress我嘅係手打芝心牛丸🧀因為估唔到芝士同牛可以咁match,而牛肉既味道又唔會俾芝士搶咗😋如果今次試哂咁多款下次就可以主攻我覺得最正嘅芝心牛丸。而另一個特別都值得一試既係手打香煎鵝肝蝦丸🦐因為佢蝦肉彈牙之外入面鵝肝都好香,而呢款丸都係呢到先食到👍🏼
另外仲嗌埋個十全大寶丸,分別有
✔️手打生拆蟹粉墨魚丸
✔️手打黑松露墨魚丸