2024-04-16 43 瀏覽
女人街多野食又多款式,心血來潮想食碗越南河粉,終於比我見到間《越式小廚》,嗱嗱聲嗌返個生牛肉河,餐廳環境乾淨,而且座位都寬敞🥢招牌手切生牛肉湯河生牛肉片鮮嫩食落有肉汁,肉質細嫩,師傅刀功手切均勻,唔會太厚到食落好韌個隻,湯底清澈,散發出淡淡的牛肉香氣,湯河粉的麵條筋道彈牙,入口滑爽,配埋肥仔芽菜口感一流🥢越式豬頸肉豬頸肉厚薄切得啱啱,充滿了豬肉嘅鮮美味道。而越式烹調方式帶出了豬肉嘅原汁原味,豬頸肉的口感也十分特別,嚼勁十足,帶有一絲嫩滑的感覺,而且燒完食落一啲都唔柴🥢海防手打鮮墨魚餅墨魚餅新鮮鮮,外層煎得金黃酥脆,而且墨魚餅體經過師傅手打,質感緊密,咬落墨魚粒口感有層次,墨魚餅可配上越南特有的醬汁➡️越南辣椒醬,而且辣度仲好夠☕️滴滴咖啡滴滴咖啡的口感則是濃郁豐富,入口滑順,餘味悠長,帶有一絲特有的甘甜和苦澀味道,奶嘅份量都啱啱奶,甜味適中

🥢招牌手切生牛肉湯河

🥢越式豬頸肉