好耐冇食泰國菜 講到泰菜就一定要去九龍城試下🇹🇭約左朋友18:30食晚餐 係宋王臺站落車行去九龍城十分鐘都唔洗 一上番地面就見到好多間泰國餐廳 本身都冇諗定食邊間 一出去行過馬路就見到呢間隆姐泰國美食館坐滿人 行多幾間發現最多人食 所以我地都決定坐入去試下😉因為太多人幫襯既關係 枱同枱之間係有啲逼 同真係有啲嘈 我同朋友係全程都聽到隔離枱傾計 由入去到食完 成間餐廳都係坐滿晒人 生意真係好好亦都因為呢個關係 雖然泰國姐姐態度好好 但真係忙到不得了 除左落單外係無咩服務 朋友想叫多支飲品都係自己出去搵姐姐 因為舉手冇人應😂🙋🏻‍♀️❤️‍🔥《生蝦刺身 💸$88》生蝦超級新鮮 肉質爽口 配埋個酸辣汁 一流👍🏼❤️‍🔥《泰式炸蝦餅 💸$75/5pcs》5塊蝦餅切半 炸到熱辣辣上枱 香脆得黎又好濃既蝦味 係比較硬身少少既蝦餅 但我中意食 加埋個甜辣醬絕配❤️‍🔥《酸辣去骨鳳爪沙律 💸$65》酸酸辣辣好開胃 食唔停 鳳爪都算好多隻 爽口入味 但係沙律菜偏少 而且好碎 似伴碟多過沙律🥗❤️‍🔥《泰式青咖喱雞 💸$90 // 薄餅 💸$26/2pcs》青咖喱上枱個陣有個熱爐熱住 keep番個溫度 好香椰香同香
好耐冇食泰國菜 講到泰菜就一定要去九龍城試下🇹🇭

❤️‍🔥《生蝦刺身 💸$88》

生蝦超級新鮮 肉質爽口 配埋個酸辣汁 一流👍🏼
生蝦刺身

❤️‍🔥《泰式炸蝦餅 💸$75/5pcs》

泰式炸蝦餅

❤️‍🔥《酸辣去骨鳳爪沙律 💸$65》

酸辣去骨鳳爪沙律

青咖喱上枱個陣有個熱爐熱住 keep番個溫度 好香椰香同香料味 雞肉份量都算多 仲有茄子 豆 做配菜 咖哩質地比較流身 所以叫左薄餅唔係好痴味 可能叫飯會仲開心
泰式青咖喱雞
薄餅

❤️‍🔥《冬陰公湯河 💸$65》

冬陰公湯比較濃稠 蝦非常爽口彈牙 但啲河粉痴埋晒一舊舊 而且好碎 因為都幾鹹 所以食多兩啖愈食愈口渴 唔太出色🙃失望
冬陰公湯河

📍隆姐泰國美食館 (九龍城)
九龍城南角道21-22號地舖
生蝦刺身