2020-01-19 749 瀏覽
🏃星期日早上11:30左右,到荃灣路德圍逛街吃早歺,但大多數早歺時段已過😅.發現新宏利粥店擴張,開了新的分舖就在舊舖左手邊隔離,店內設計懷舊,和舊舖設計相約,唔單止有吃开的粥,油炸鬼炸兩腸粉等等吃.還有我最愛鮮魚湯飯.一於早歺午歺一次過吃,湯底分別有鮮魚湯底及蕃茄鮮魚湯底選擇,送方面有超過24款選擇包括豬潤牛肉魚腩等等好多選擇.今天就選吃了一個兩餸蕃茄魚湯飯(選了鲩魚腩,墨魚滑和勝瓜),我不吃飯選了米線(可選飯,米粉或米線),大眾化價錢只需要$45蚊咋仲送埋熱飲凍飲都係只需要加三蚊咋!由於即煮關係約等十分鐘,一碗熱辣辣魚腩、墨魚滑勝瓜鮮茄魚湯米線送到枱面前,鮮魚腩大件份量新鮮,墨魚滑爽口彈牙,最重要還加上鮮茄鮮魚湯味道鮮甜,沒有味精,碗湯也飲哂簡直是吃過的湯飯店中的王牌推介店,鮮魚湯如此鮮甜.一試難忘呀!以後又多咗一個必食嘅店.下次再去試一試鮮魚湯底和其他餸.

大眾化價錢只需要$45蚊咋
仲送埋熱飲凍飲都係只需要加三蚊咋!

下次再去試一試鮮魚湯底和其他餸.

番茄鮮魚湯鯇魚腩及墨魚滑跟米線
番茄鮮魚湯