2020-01-31
上星期同事去咗位於銅鑼灣糖街既 晚餐, 另一日返到公司即刻share比我話花膠湯同班蘭蛋糕好好食, 今日咁岩約咗表妹去銅鑼灣行街食飯, 一於去試下啦😛餐廳地方唔太, 座位唔算多, 但唔會覺得迫, 坐得都舒服😉食物類別都多, 而且每類食物都好多配餸選擇😍 餐牌亦好貼心, 有圖片、中、英及印尼文👍🏾烤柚子雞翼 ($48)有6隻, 價錢黎講好抵食, 烤雞翼配上甜甜酸酸柚子蜜, 味道都唔錯, 不過烤得有d overcooked炒雜菜 ($68)隻碟好搞笑, 遠少少睇真係好似竹籃😛宜家已經好少餐廳炒雜菜會有咁多款菜😅串燒半打 *🐓雞、牛、羊唔會燒到乾哂, 好食😋重點係佢個醬汁🤤辣得好過癮印尼花膠湯班蘭雞配白飯 ($78)份量大, 性價比高🐓雞好嫩滑, 啖啖肉呢碗湯超級好飲, 濃而不膩, 加埋大大舊花膠, 女士恩物, 一啖一啖飲到見碗底😋柑桔冰 ($28) & 青檸梳打 ($28)飲品ok啦, 不過亦不失, 兩杯比較下柑桔冰比較出色班蘭蛋糕 ($15)表妹係甜品、蛋糕控, 明明我地已經超級飽都仲要食多件班蘭蛋糕😅 但真係好好食, 好鬆軟, 班蘭味非常濃, 最後我地都ko哂成件😂
餐廳地方唔太, 座位唔算多, 但唔會覺得迫, 坐得都舒服😉
烤柚子雞翼 ($48)
炒雜菜 ($68)
隻碟好搞笑, 遠少少睇真係好似竹籃😛
宜家已經好少餐廳炒雜菜會有咁多款菜😅
串燒半打 *🐓雞、牛、羊
唔會燒到乾哂, 好食😋
重點係佢個醬汁🤤辣得好過癮
印尼花膠湯班蘭雞配白飯 ($78)
份量大, 性價比高
🐓雞好嫩滑, 啖啖肉
柑桔冰 ($28) & 青檸梳打 ($28)
飲品ok啦, 不過亦不失, 兩杯比較下柑桔冰比較出色
班蘭蛋糕 ($15)