2022-09-06
呢間燒肉店舖面大 卡位又闊 坐得舒服之餘幾啱一家大細聚餐或傾計 店員多又極好service 唔會唔理人👍和牛都係由北海道、鹿兒島引入 認真靚野 重點係難得食完燒肉個人唔太臭🤣。。。🦔👉名物!菠蘿漬鑽石和牛胸膜物 $288完全係不負佢鑽石之名 割開嘅牛胸膜紋理精緻有序到如同菠蘿坑紋咁好夾 記得以前做中學上lab菠蘿汁嘅enzyme可以令肉質鬆啲 兩者相得益彰 咁嘅擺法認真新穎😆店員適時地幫拖 塊靚牛先無燒壞 仲比埋剪刀我地分黎食🥰擺上個碟擺盤極精美 相當有責任心!肉質有厚度得黎好鬆軟👍火喉控制得好好重點係剩底嘅菠蘿肉都係佢預先切好哂😚大小剛剛好的 鮮甜多汁嘅菠蘿 連平時唔食菠蘿腸仔嘅我都食多幾嚿。。。🦔👉和牛壽司 $125/4 pieces呢個組合我鍾意!大大嚿靚飯上面舖上塊靚生牛🍣然後店員會係你面前用火槍燒 半生熟嘅薄片靚牛油花好靚 入口即溶嘅口感令人滿意。。。🦔👉汁燒特上牛小排 $138/4 pieces呢個真係快燒就食得😋調味不錯 基本上唔蘸醬汁都咁有味道!。。。🦔👉塊肉!五花肉 $98肉質係令人滿意嘅厚度 燒起嘅油脂令入口時可口好多。。。🦔👉厚切鑽石牛舌 $148/4 piece
👉名物!菠蘿漬鑽石和牛胸膜物 $288
👉和牛壽司 $125/4 pieces
👉汁燒特上牛小排 $138/4 pieces
呢個真係快燒就食得😋調味不錯 基本上唔蘸醬汁都咁有味道!
👉塊肉!五花肉 $98
肉質係令人滿意嘅厚度 燒起嘅油脂令入口時可口好多
👉厚切鑽石牛舌 $148/4 pieces
好難得食得碟高質 味道令我唔抗拒嘅牛舌🤤肉質爽口 口感煙韌 燒起嘅紋理望落倍感誘人!
👉幸福!生蛋拌飯配漬海苔 $29
邊食住燒肉再食啖飯又真係幾幸福喎😋海苔量係令人幸福的多 撈埋枱上任可一款醬汁食就更有x角飯嘅感覺😆小妹偏好加蒜味嗰隻醬 好夾!
👉白桃梳打 $36
我諗呢杯算係未試都知係穩陣又唔伏嘅drink🤣仲有楷黃色桃在內 食得又飲得!
👉青蘋果青瓜梳打 $36
開頭諗住試啲fresh啲又爽啲嘅drink🤣可惜唔係飲開嗰種青蘋果嘅清新 但又未到好糖水嘅甜 解渴黎講唔錯嘅 仲有兩大片青瓜🥒