2022-12-07
上星期去將軍澳搵個朋友,朋友話有間酸菜魚新開張都好多人幫襯,想試試,於是我地早咗去攞籌。入到去,座位都頗寬敞,亦都好乾淨。店員俾咗個QR code我地自行落單。操作都簡單易明嘅。我地叫咗:招牌元元酸菜魚四季豆紅糖糍粑等咗一陣,店員就為我地送上熱辣辣嘅酸菜魚。我地叫咗小辣,湯底好清新,辣度好岩我同朋友。最令我地驚喜嘅係餐廳好足料,啲魚唔會話食一兩舊就冇晒,而且都好滑同冇骨👍🏻👍🏻👍🏻 另外,配菜仲有豆腐卜、芽菜、寬粉。四季豆上菜之後唔記得咗影相😅,同樣係熱辣辣咁上,味道好惹味,好好撈飯 😋😋之後就到甜品,紅糖糍粑。完全可以食得出佢係即叫即整,上枱時熱辣辣,外脆內軟,入面好煙韌。面頭撒咗一層紅糖,另外都有一個紅糖醬,可以根據個人喜好去點。我同朋友食完都好滿足,覺得下次可以試下多啲人黎食可以再試埋其他餸(我地見隔離枱食個應該係乾鍋好似好正咁)。
我地叫咗:
招牌元元酸菜魚
四季豆
紅糖糍粑
等咗一陣,店員就為我地送上熱辣辣嘅酸菜魚。