2022-03-22
一直都好鍾意食呢間嘅戚風蛋糕🍰 上星期趁男朋友生日就買咗幾件🥰☕️英國伯爵茶伯爵茶係我至愛💕 好鍾意佢地嘅伯爵茶好清香,而且好重佛手柑味😋 上面仲有一粒macaron 成個蛋糕都好軟綿,即使有忌廉食完都唔膩,高質(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)🌰沖繩黑糖栗子 見到佢嘅外表好似蒙布朗蛋糕就買黎試下😆 選用咗日本🇯🇵同法國🇫🇷栗子,栗子蓉入口好幼滑,栗子味好重❤️ 中間夾心係黑糖戚風蛋糕,唔會好甜,栗子控一定要試💕💚香濃開心果 咁多款蛋糕入面最鍾意呢一款🥰 出面係開心果朱古力脆皮,脆皮上面仲有開心果mousse,係用咗伊朗嘅頂級開心果製作💚 開心果味濃郁,必試❣️🍵桂香玄米綠茶 見佢嘅賣相好靚俾佢吸引咗😆 原來呢款係期間限定,要把握時間試😛 蛋糕體係玄米綠茶味,淡淡清香💚 cream係桂花味忌廉,茶味香濃,整體甜度唔高,推介😋
☕️英國伯爵茶
🌰沖繩黑糖栗子