2024-07-24 941 瀏覽
朋友大推既覆盆子開心果芝士蛋糕,終於有機會食到。bookmark 左呢間蛋糕店好耐,食過佢既細麻糬戚風蛋糕,麻糬好煙靭,戚風蛋糕好鬆軟,但一直都未試過佢原個蛋糕。適逢同朋友慶祝生日,決定試一試。建議提早預訂,或者即日買現貨都可以。而家佢愈開愈多分店,尖沙咀同旺角都可以取蛋糕同買現貨,真係好方便。如果少過三日,又想訂蛋糕,可以WhatsApp聯絡店家,加少少行政費都可以接受急單嘅。 店家堅持蛋糕新鮮製造,使用低糖低油配方,食完唔會漏。開心果蛋糕內餡包括戚風蛋糕、麻糬、覆盆子果醬,底層配上開心果脆餅,中間更加入開心果芝士流心醬。切開蛋糕會有流心的感覺。開心果味濃郁,配搭酸甜嘅覆盆子果醬,減低飽滯感。配合煙靭嘅麻糬同埋香脆嘅餅底,真係令人食,過返尋味。總括而言,十分推介👍🏻
朋友大推既覆盆子開心果芝士蛋糕,終於有機會食到。

總括而言,十分推介👍🏻
外賣自取