2023-02-10
🐟茗荷黑松露吞拿魚腩芝士卷賣相好精緻,松露嘅香味又唔會蓋過吞拿魚嘅鮮味,互相輝映,恰到好處。入面捲着嘅芝士軟綿,入口有乳香味,整個配搭都好唔錯。🦀輕丼澤芝士軟殼蟹水菜卷軟殼蟹炸至酥脆,捲住軟綿嘅芝士,再有脆脆嘅蟹籽喺面,質感似牛油嘅牛油果,食落口感層次豐富,沾一點沙律醬,加多一點清新感🐮黑松露和牛炒飯炒飯炒得乾身,食完都唔會覺得好油膩。和牛軟腍有牛味,黑松露香氣四溢,番薯脆片較硬身,有蕃薯甜味,一啖炒飯,一片番薯片,又係另一種風味。🍨最後叫咗兩個雪糕做飯後甜品😋檸檬雪糕原個檸檬裝住雪糕,檸檬味濃,感覺清新解膩。如果飽飽地,但係又想食甜品,呢一個檸檬雪糕係一個唔錯嘅選擇。海鹽雪糕雪糕冰凍軟滑,唔會好鹹,加上軟糯清甜嘅紅豆粒,味道層次頓時提升。餐廳環境舒服,服務員亦很有禮貌,食物高質,味道好,擺盤好有心思,大大加分。
🦀輕丼澤芝士軟殼蟹水菜卷
🐮黑松露和牛炒飯