2023-05-18
每次嚟到,無論係外賣定係堂食,都好多人等,今次終於醒目!喺The Gulu app攞定飛,攞飛到入座都等咗個半鐘,店內地方比較細,嗌咗兩款餃子都十分出色,而嗌餃子加$8就有米粉,湯底係椰子海帶鮮雞豬骨濃湯,味道比較清淡,只有少少椰子味,冇咩特別,但係我都飲晒個湯🤣另外飲品都非常出色,有自家製菊花蜜、青檸蜜、柑桔蜜、羅漢果茶等等,全部都好fresh好解暑,價錢仲要只係$10😋—————————————————————🍴 芝士粟米煎餃 ($53 /10隻) 本身芝士餃已經好邪惡,我再加$16轉邪惡金沙餃,邪上加邪😋😋😋不過鹹蛋黃味比較淡,帶有少少鹹蛋黃油嘅香味,但唔會食到好膩,如果鹹蛋黃味濃啲就更好,而咬開餃子入面嘅芝士見到微微嘅拉絲,而餃皮煎得好脆,呢個價錢食到咁高質嘅餃子係超級抵!😋 美味指數: 9.5/10—————————————————————🍴 韭菜豬肉煎餃 ($38 /7隻) 餃子入面嘅餡料豐富,大量韭菜,韭菜平均分佈喺餃子入面,而豬肉鮮味十足,每一粒煎餃都好大隻,餃皮煎得好酥脆,而唔會好油膩😋 美味指數: 9/10
—————————————————————
🍴 芝士粟米煎餃 ($53 /10隻)
😋 美味指數: 9.5/10
—————————————————————
🍴 韭菜豬肉煎餃 ($38 /7隻)
😋 美味指數: 9/10