2022-05-26 803 瀏覽
The Yell-Owl Seafood and Grill (九龍城)九龍城福佬村道5-9號地下C號舖貓頭鷹好靚,又代表智慧,係隱世嘅高質餐廳,店員好親切,推介適切。你食每一樣嘢都會覺得好抵😍因為真係好好味😋Sunrise $58好陽光開心嘅顏色,係太陽初升嘅感覺,雜果賓治味,但橙味都好濃,飲得好過癮。Mango Fever $58顏色勁靚,最鍾意咁夢幻,有暖嘅感覺,芒果甜甜紅莓酸酸,好味道。Set Dinner $238水牛芝士車厘茄沙律配黑醋汁及餐湯勁濃薯仔洋蔥嘅味道,足料同埋入味,煙肉粒口感豐富,均勻充滿着每啖湯。水牛芝士勁好味😋,淡淡的鹹香又細滑。沙律🥗顏色鮮艷,樣樣新鮮。燒紐西蘭肉眼配鐵板薯菜六成熟,香濃Juice嘅牛肉味,宜切唔UN有咬口,外香內嫩,薯菜超好食😎醬汁有茄汁芥辣同埋特製燒汁,薯條脆卜卜,厚身有咬口,滋味無窮。Tiramisu擺盤美感,口感絲滑細嫩,糖粉朱古力醬,甜度相宜,士多啤梨🍓勁甜,朱古力粉係貓頭鷹🦉造型,勁有心思。追加$38 8隻柚子汁脆炸雞翼必食推介,咬落去會索索聲,激脆,柚子蜜恰到好處嘅甜,鹹甜之間形成左強烈嘅味覺享受,食過咁多雞翼,呢一間一定要食

九龍城福佬村道5-9號地下C號舖

Sunrise $58

Mango Fever $58

Set Dinner $238
水牛芝士車厘茄沙律配黑醋汁及餐湯

燒紐西蘭肉眼配鐵板薯菜

Tiramisu

追加$38 8隻柚子汁脆炸雞
必食推介,咬落去會索索聲,激脆,柚子蜜恰到好處嘅甜,鹹甜之間形成左強烈嘅味覺享受,食過咁多雞翼,呢一間一定要食,必食‼️

SEAFOOD PLATTER $288 4份
我揀咗忌廉菠菜🧈忌廉香濃細滑好味😋不會遮蓋海鮮嘅味道,好Sweet同Creamy

鑽石蜆
肉質爽脆,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻清甜,一啖一粒剛剛好。

虎蝦兩隻
容易剝蝦,大隻爽口,蝦膏新鮮,口感彈牙。

日本帶子四隻
大隻,脆口,帶子布滿醬汁,齒頰留香,高推薦👍🏻👍🏻👍🏻

鮑魚四隻
新鮮厚肉,大隻爽口彈牙,易切剝開,口感煙煙UNUN
2022-05-25
  • 柚子汁脆炸雞翼