2018-09-18
星期五收工突然想食辣野,行行下見到我至中意食既重慶酸辣粉就急不及待地衝左入去🙈呢間豐味不止有酸辣粉,仲有車仔麵同麻辣燙,都係我最中意食既野☺️最後我緊係揀左最中意食既酸辣粉😆一餸一粉 $33,另加餸就$7一款。 我揀左3款餸,雞翼,魚肉春卷同芝士腸,中辣配紅薯粉。首先,比起大陸既酸辣粉,呢間比較岩我胃口。因為比起大陸既酸辣粉少好多油但又不失惹味。大陸既酸辣粉一食落口成把口都係紅油,好似食緊油咁易腻又勁肥❗️呢間就做得吾錯,辣得黎油吾多酸酸辣辣既開胃又香口👍🏻 不過,下次我會叫大辣,可能我又食得辣左🙈🙈入面配菜有炸菜同花生,增添口感。紅薯粉滑口,煙韌,但易咬斷,故此軟硬適中。極力推薦呢個魚肉春卷,超級好味用腐皮包裹住魚肉,有腐皮既香口又有魚肉既彈牙,好正❗️第一次食到呢款,真係好岩我食一次過食腐皮同魚肉呢款成為我下次必點之一鹵水雞翼好入味,雞肉嫩滑,皮薄。 咁流心既芝士腸非金妹牌芝士腸莫屬下次可以食下麻辣燙🙆🏻♀️PS. 相比起大陸酸辣粉,呢間除左小油,仲有一樣就係可以揀餸‼️大陸酸辣粉除左花生就只有炸菜,咁食好單調架嘛而豐味就融合左大陸同香港既元素,既惹味又吾單調PS. 超過加一既服務但冇加一
最後我緊係揀左最中意食既酸辣粉😆
入面配菜有炸菜同花生,增添口感。
紅薯粉滑口,煙韌,但易咬斷,故此軟硬適中。
極力推薦呢個魚肉春卷,超級好味
一次過食腐皮同魚肉呢款成為我下次必點之一
鹵水雞翼好入味,雞肉嫩滑,皮薄。
咁流心既芝士腸非金妹牌芝士腸莫屬
下次可以食下麻辣燙🙆🏻♀️