2022-12-08 40 瀏覽
有一排無過黎深水埗, 最近去開黃金順便去炯記食佢個鵝油撈麵🤩個menu同以前唔同左, 多左好多小菜可以選, 仲有得打邊爐。 左望右望, 最後覺得佢個二人餐最抵食, 就叫呢個啦!👍🏻👍🏻首先黎兩碗湯, 係足料既紅蘿蔔雞老火湯, 飲得出煲左好耐既,好入味🤩🤩😋之後小食同主食都上得好快, 我逐個講下啦~酸辣蒜香雲耳, 好香蒜味, 酸酸地好開胃, 可以食到多d其他野🤫鹽焗雞腎, 可以選要辣既。 雞腎爽口無怪味, 唔錯👍🏻鹽焗手撕雞, 可以選要辣既。手撕雞既好處係啖啖肉, 適合我呢d懶懶既人。 調味合適, 唔會太鹹得黎又夠味, 出面有d餐廳會整得好鹹🐥清湯牛魔王, 可以選豬手, 二選一既。 牛腩入味又好軟熟, 而且畀既部位唔會太肥。另外仲有幾舊金錢肚, 好食🐮2碗鵝油撈麵,黎炯記梗要食佢碗招牌鵝油撈粗。好香鵝油味, 同粗麵好夾, 招牌果然係招牌🤩🤩仲有一碟生菜同兩杯飲品叫到成枱都係嘢食🤫兩個人食到好飽飽, 呢餐好滿意啊😍😍

之後小食同主食都上得好快, 我逐個講下啦~

鹽焗雞腎, 可以選要辣既。 雞腎爽口無怪味, 唔錯👍🏻

仲有一碟生菜同兩杯飲品
叫到成枱都係嘢食🤫

兩個人食到好飽飽, 呢餐好滿意啊😍😍

• 太子鵝油撈麵