2021-12-11 932 瀏覽
位於上環蘇杭街Akvo酒店的「淼屋」,係一間新開嘅日本菜餐廳,店內裝修簡約溫馨,更設有户外座位for客人飲酒chill吓酒盜薯仔沙律薯仔沙律加咗香草同沙律醬,口感香滑,仲有細碎嘅薯粒🥔配上新鮮碧綠沙律菜同香脆薯片塊,美味又健康淼屋火焰雪山甲羅燒店員會將酒精加入雪山後點火,形成火焰效果,打卡一流🔥蟹肉甲羅燒加左蟹膏同蟹肉,口感creamy,鮮甜味美雞皮餃子香脆肥美嘅雞皮包住肉餡,雞皮燒到微微脆,雞油滲晒落肉餡裏面,好邪惡芥末旋風腸旋風腸烤得外脆內軟,鹹香滋味,充滿肉香,好juicy!配上芥末醬食用味道更佳日本富山灣冰見海油甘魚鮫油甘魚鮫燒到啱啱好金黃色的~魚皮外層微鹹脆脆,裏面嘅魚肉鮮嫩多汁,滿有魚鮮味,好出色!我同男朋友都食唔停口呀黑松露松葉蟹親子炒飯用石鍋裝住嘅炒飯熱辣辣,裏面有松葉蟹肉、蟹籽、黑松露、紅蘿蔔粒、洋蔥、黑白芝麻、香蔥粒同炸蒜等等,好足料!炒飯粒粒分明,師傅炒得乾身唔油膩,好有鑊氣,勁好食呀

酒盜薯仔沙律

淼屋火焰雪山甲羅燒