2024-01-20
今次嚟到呢間朋友推介嘅buffet 位於海洋公園隔離嘅JW萬豪酒店 位置都算幾方便 食物款式都算多 大家都可以玩完之後去食😙▫️刺身帶子同赤蝦新鮮鮮甜 幾欣賞佢地嘅帶子係原隻上‼️但魚生唔算特別鮮甜💁🏻♀️除此之外佢每兩個人就會送一盒海膽 呢個都幾surprise 超鮮甜💕▫️海鮮冷盤基本嘅蟹腳、凍蝦、青口、螺及麵包蟹等等 但望落就唔太新鮮 所以我就無試😂同埋竟然無生蠔🦪呢到就有少少扣咗分😐▫️龍蝦推薦‼️龍蝦肉質彈牙爽口 十分鮮甜🦞▫️串燒味道不過不失 但粟米有啲乾柴柴嘅感覺🌽鮑魚唔錯 但真係要撞正咁啱燒好先有得食😂▫️肉類熟食牛扒都幾正 中間係偏向三成熟 肉質嫩滑 配上黑椒汁好惹味 佢邊邊啲肉會熟少少 但會再入味啲 真係好正‼️羊架都唔錯 有少許騷味 五成熟火候啱啱好▫️燉湯呢個又係幾出色‼️燉湯係蜜瓜燉響螺瘦肉湯 燉湯清甜 都幾足料 又可以暖下胃 同行朋友大讚 仲要添多咗碗🤣🤣我見之前係會有蟲草花瑤柱燉湯 都幾吸引 睇嚟佢哋嘅燉湯都幾有誠意(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)▫️甜品甜品選擇都幾多 除咗有各款Dreyers/Movenpick/Haagen Dazs雪糕、蛋糕同撻之外 仲有可麗餅 見到咁大個desser
▫️刺身
▫️肉類熟食
羊架都唔錯 有少許騷味 五成熟火候啱啱好
▫️燉湯
▫️甜品
甜品選擇都幾多 除咗有各款Dreyers/Movenpick/Haagen Dazs雪糕、蛋糕同撻之外 仲有可麗餅 見到咁大個dessert corner 完美滿足甜品控(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
但佢地嘅甜品都偏甜 我自己最鍾意食佢地嘅曲奇同朱古力撻🥰曲奇好香牛油味 而朱古力撻甜而不膩 私心覺得如果可以有多啲撻就好🥺
食物質素亦唔錯 甜品選擇都幾多 但本來以為會有鵝肝 有啲失望🥺另外飲品得凍檸茶 竟然無橙汁 呢到又扣咗少少分🥺
推薦指數:🌟🌟🌟🌟
【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 4/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 4/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 4.2/5】