2022-06-01
今日去到餐廳都幾多人好彩有book位,入到去覺得個冷氣唔係好夠凍,啲位就幾闊落嘅。間餐廳都幾多選擇,睇咗張Menu好耐。最後揀咗海鮮拼盤3份 (龍蝦半隻,帶子4件,鮑魚4隻)配乾蔥大蒜忌廉汁。隻龍蝦幾Juicy,同埋都算幾多肉另外個帶子就偏鹹嘅,不過都幾香口,最好味係個鮑魚,爽滑彈牙。叫咗佢個推介,美國1855安格斯西冷牛扒(12oz)配芝士焗龍蝦(半隻)配薯條沙律個西冷牛扒嘅脂肪好香肉味,肥瘦都幾均勻,充滿油脂香味。另外個芝士焗龍蝦都做得幾香口,係食到焗出嚟嘅味道,配埋芝士真係一流。個薯條都幾好味同埋都幾多,仲有沙律唔配埋黑醋汁又係冇得輸嘅。佢啤酒做緊推廣第二杯半價,所以叫咗兩杯手工啤Hangry Donut ,不過味道就唔係咁岩小妹我,反而另外果杯Si L Dan IPA 就好飲好多
間餐廳都幾多選擇,睇咗張Menu好耐。最後揀咗海鮮拼盤3份 (龍蝦半隻,帶子4件,鮑魚4隻)配乾蔥大蒜忌廉汁。 隻龍蝦幾Juicy,同埋都算幾多肉 另外個帶子就偏鹹嘅,不過都幾香口,最好味係個鮑魚,爽滑彈牙。
個西冷牛扒嘅脂肪好香肉味,肥瘦都幾均勻,充滿油脂香味。 另外個芝士焗龍蝦都做得幾香口,係食到焗出嚟嘅味道,配埋芝士真係一流。個薯條都幾好味同埋都幾多,仲有沙律唔配埋黑醋汁又係冇得輸嘅。